دکتر کاظم نعیمی مطلق دبیر اجرایی جشنواره نشان تعالی HSE در گفتگو با ساختوساز محورهای جشنواره نشان ملی تعالی HSE که توسط وزارت راه و شهرسازی برگزار شد را شامل ارتقای جایگاه HSE در پروژهها و مجتمعهای ساختمانی، طراحی ذاتاً ایمن در کاهش بار مالی و ارتقای اثربخشی در صنعت ساختمان، نقش صنعت بیمه در توسعه HSE و انتقال ریسک، ارتقای دانش، فرهنگ و توان عملیاتی HSE پیمانکاران، مجریان و سازندگان، تحلیل مزایای بکارگیری مدل ارزیابی نشان تعالی HSE، اعلام نتایج و دستاوردهای اولین دوره ارزیابیهای نشان تعالی HSE، معرفی توانمندیهای نوین علمی، فنی و خدماتی HSE در صنعت ساختمان برشمرد.
نعیمی مطلق افزود: «زمان آن رسیده است با طرحی نو، علمی و با فرهنگسازی ترویجی به اصول ایمنی، بهداشت و حفظ محیط زیست نگاه کنیم. موضوعی که رسالت جشنواره نشان تعالی HSE است.»
دبیر اجرایی جشنواره با اشاره به ضرورت موضوع ارتقای سطح HSE بیان داشت: «رسالتی که داریم، ترویج مباحث ۲۲ گانه مقررات ملی ساختمان و نظارت و کنترل آن است. اگر باور داشته باشیم که از مبحث ۳ مقررات ملی ساختمان که با حریق شروع میشود تا مبحث ۲۲ که با مراقبت و نگهداشت ساختمانها تمام میشود همگی الزامآور هستند.»
دکتر نعیمی مطلق درباره نقش صنعت بیمه در توسعه HSE و انتقال ریسک در پروژههای ساختمانی گفت: «ماهیت بیمه در تمام دنیا پذیرش ریسک است. ریسکی که از طرف بیمهشونده واگذار میشود. بیمهها میتوانند نقش مثبتی در HSE داشته باشند. میبایست میزان هزینه پرداختی به بیمهها به واقعیت ریسک سازمان بیمهشونده نزدیک باشد. درست نیست سازمانها میزان پرداختی حق بیمه مساوی با هم داشته باشند ولی میزان رعایت HSE در آنها متفاوت باشد.»
وی با بیان اینکه در این جشنواره به دنبال همگرایی و مشارکت بیمهها در HSE بودیم افزود: «مزایای بکارگیری مدل ارزیابی نشان تعالی HSE درپروژ های ساختمانی زیاد است مانند؛ شناخت نقاط قوت و زمینههای قابل بهبود با تمرکز و محوریت HSE فعالیتها و تمرکز بر استراتژی HSE، ایجاد زمینههایی به منظور ارتقای HSE فعالیتها و بهبود مدیریت HSE سازمان و نهایتاً افزایش قدرت رقابت، به اشتراکگذاری و فراگیری دستاوردها و تجربیات موفق سایر سازمانها در زمینه مدیریت HSE، امکان مقایسه وضعیت HSE واحدها و صنایع در یک یا چند پروژه سازمان، امکان انجام پایشهای HSE بصورت خودارزیابی و جلوگیری از بازدیدهای میدانی غیرضروری، امکان ردهبندی پروژهها از منظر HSE، ایجاد بانک اطلاعاتی HSE پیمانکاران، اطمینان از در نظر گرفته شدن تمامی پارامترهای مهندسی و مدیریت HSE، دریافت گواهینامه و نشان ملی تعالی HSE به فراخور امتیاز کسب شده از وزارت راه و شهرسازی و ثبت امتیاز HSE جهت قراردادهای فعلی و آتی پیمانکار.»
دبیر جشنواره در پایان با اشاره به توانمندیهای علمی، فنی و خدمات HSE درصنعت ساختمان گفت: «باید بدانیم چه تکنولوژیهایی به ایمنی ساختمان و به HSE در کارگاههای ما کمک میکنند. در واقع توانمندی که در این زمینه وجود دارد را باید نشان داد که همگان بتوانند از آنها بهره ببرند.»