افزایش قیمت معاملات، در سازندگان برای ورود به بخش مسکن انگیزه ایجاد میکند.
مینو رفیعی کارشناس مسکن در گفتوگو با ایسنا، ضمن بیان این مطلب افزود: اجرای لایحه هدفمند کردن یارانهها اگر منجر به آزادسازی قیمت حاملهای انرژی شده و در کنار آن سیاستهای جبرانی به ویژه در تولید مصالح ساختمانی و صنعت ساختمان اتخاذ نشود آنگاه باعث بالا رفتن هزینه ساخت و ساز و در نتیجه قیمت مسکن میشود.
وی خاطرنشان کرد: با افزایش هزینههای ساخت و ساز و در نتیجه قیمت تمام شده و نبود تقاضا برای خرید مسکن در بازار، سازندگان وارد عرصه ساخت و ساز نمیشوند و اگر رکود موجود در بازار مسکن شدیدتر نشود، بدون شک رونق ایجاد نمیشود.
وی به حمل و نقل مصالح ساختمانی اشاره و تصریح کرد: مصالح ساختمانی سنگین و حجیم بوده و هزینه حمل و نقل آنها با آزاد شدن قیمت انرژی افزایش مییابد بنابراین حتی اگر به تولید مصالح ساختمانی یارانه تعلق بگیرد، افزایش قیمت حمل و نقل آنها بر قیمت مسکن اثرمی گذارد.
این کارشناس مسکن گفت: رونق زمانی در بازار ایجاد میشود که تقاضای موثر در بازار موجود و قیمتها و بازده بهگونهای باشد که تولید کننده برای ورود به عرصه ساخت، از انگیزه کافی برخوردار باشد.
رفیعی با بیان اینکه هیچ راهحل کوتاه مدتی که بتواند کلیه مشکلات بخش را حل کند وجود ندارد، اظهار کرد: بخش مسکن به شدت از اقتصاد کلان تاثیر میپذیرد بنابراین در چنین شرایطی اولین کاری که باید انجام شود اصلاح ساختار و عملکرد اقتصاد کشور است.
وی با بیان اینکه باید در بخش مسکن بستههای سیاستی کامل که همه جوانب در آن رعایت شده و آثار تورمی در پی نداشته باشد تعریف شود، خاطرنشان کرد: در طرح جامع مسکن پیشنهاداتی در این راستا ارائه شده است که طرح مسکن مهر و پرداخت وام خرید از جمله آنهاست.
این کارشناس مسکن به افزایش وام مسکن اشاره و تصریح کرد: در شرایطی که رکود بر بازار حاکم بوده و تقاضای موثر وجود ندارد، افزایش تعداد وامها میتواند موثر واقع شود.
رفیعی با اشاره به اینکه تهیه این بستهها کار سختی نیست، گفت: بسته سیاستی که در برگیرنده نظام مالی تامین مسکن و همچنین تولید مسکن باشد میتواند اثر بخش باشد.
وی افزایش میزان وام مسکن را بسیار تاثیرگذار دانست و افزود: از آنجا که تسهیلات ابتدا به ساخت و ساز اختصاص داده میشود و سپس به خریدار منتقل میشود، اثرات تورمی چندانی ندارد.
رفیعی تصریح کرد: قیمتهای موجود در بازار مسکن بهگونهای است که خانوارهای کم درآمد یا حتی میان درآمد امکان خرید ندارند بنابراین باید توان مالی خانوارها افزایش یابد که راهکارهای آن ریشه در اقتصاد کلان دارد.
این کارشناس مسکن با بیان اینکه بدون تردید مشکلات بخش مسکن با یک راه حل و طرح قابل حل شدن نیستند، اظهار کرد: مسکن مهر در حال از دست دادن معنای خود از نظر مقیاس و تعاریف بوده و گستره آن در حال افزایش است به گونهای که مالکان زمین یا واحد مسکونی میتواند ملک خود را به طرح مسکن مهر تبدیل کنند بنابراین برای ارزیابی آن باید منتظر بود و عملکرد آن را در آینده بسنجید.
انتهای پیام