محققان استرالیایی از فنآوری نانو برای خنک کردن ساختمانها استفاده کردند.
به گزارش ایسنا، این محققان میگویند یک پمپ حرارتی مبتنی بر نانوذرات میتواند در آینده ساختمانها را بدون نیاز به سیستم تهویه هوای پرمصرف خنک کند.
دکتر جئوف اسمیت، متخصص فیزیک کاربردی و دکتر آنگوس جنتل از دانشگاه فنآوری در سیدنی یافتههای خود را در نشریه آنلاین «نانولترز» منتشر کرده اند.
در جهانی که گرمای آن رو به افزایش است، وابستگی به سیستمهای تهویه هوای پرمصرف با مصرف انرژی بالا به یک مشکل روز افزون بدل شده است. هرچه زمین گرمتر شود، انرژی که ما برای تهیه هوا استفاده میکنیم بیشتر خواهد شد و در نتیجه تولید گازهای گلخانهیی افزایش مییابد که به این ترتیب نقطه اوج مصرف انرژی در تابستان رخ میدهد.
اسمیت میگوید: وقتی من جوان بودم نقطه اوج مصرف انرژی وسط زمستان بود اما الان به دلیل استفاده از سیستمهای تهویه بیشترین میزان مصرف انرژی در وسط تابستان اتفاق میافتد.
وی تشریح میکند: موضوع تهویه هوا به ویژه در شهرهایی که دارای سطوح نگهدارنده حرارت هستند مشکل ساز شده و پدیدهای است که آن را «تاثیر جزیره حرارت شهری» مینامند.
اسمیت و جنتل موفق به ساخت پوششی شدهاند که به عنوان یک پمپ حرارتی موثر قابل استفاده است و نیاز به استفاده از سیستمهای تهویه هوای پرمصرف و گرمازا را کاهش میدهد.
این پوشش نانو بر اساس پدیدهای موسوم به «خنک کنندگی آسمان شب» ساخته شده که در آن انرژی جذب شده توسط سطوح مختلف در طول روز به اتمسفر باز میگردد.
انتهای پیام