یک کارشناس اقتصادی با تاکید بر اینکه مشکل اقتصاد کشور عدم وجود نظریه پردازی اقتصادی بومی است، گفت: ثابت نگه داشتن ارزش دلار در کشور مانع از رشد و توسعه اقتصاد رقابتی میشود.
به گزارش توانا، بهنام رزاقی در اولین هماندیشی تشکلهای کارفرمایی، کارگری و اقتصاددانان با رویکرد مقابله با واردات بیرویه در کشور، اظهار داشت: متأسفانه در برخی موارد دیده میشود بخش خصوصی به دنبال کارهای واسطهگری و دلالی است و برای تولید و کارگر در کشور ارزشی قائل نیست.
این اقتصاددان با بیان اینکه ۵/۲ درصد بودجه دولت در سال ۸۳ مربوط به بخش کشاورزی بوده است، گفت: سهم بخش صنعت از این بودجه ۴/۱ درصد بوده که در کل این دو بخش تولیدی ۵/۳ درصد از بودجه دولت را دریافت کردهاند و نشان از عدم اهمیت دولت به بخش تولید است.وی افزود: طبق آمارها از سال ۸۴ تا ۸۶ دولت ۱۹۰ هزار میلیارد تومان کسری بازرگانی در کشور وجود داشته است.
رزاقی با اشاره به اینکه آن چه از اقتصاد در کشور شناخته شده است به معنای صدور نفت خام و واردات به کشور است، خاطرنشان کرد: منافع ملی و تولیدات غیر نفتی در کشور فراموش شده و ناشناخته مانده است و حمایت از چرخه تولید تا مصرف کننده در جامعه دیده نمیشود.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: در اثر اقتصاد وارداتی فعالیت اشتغال غیردولتی رشد سرطانی کرده است که قبل از انقلاب ۴۰۰ هزار نفر و بعد از حدود ۳ میلیون نفر رسیده است.
این اقتصاددان با بیان اینکه در حال حاضر ۲۰ میلیون شاغل در کشور وجود دارد، گفت: در اثر نادیده گرفتن حمایت از منافع ملی هر فردی در صورت بروز مشکل و معضل اقتصادی، سرمایه خود را به خارج از کشور منتقل میکند و مانع از رشد تولید در داخل میشود و متاسفانه در حال حاضر سودپرستی در اقتصاد مطرح است و انسانها با پولشان سنجیده میشوند.
رزاقی با بیان این که همه افراد جامعه فکر میکنند دولت باید زیرساختها را فراهم کند و افراد را آموزش دهد، افزود: رسیدگی به این مشکلات دولت را از حمایت و پوشش تولید مغفول کرده است و حتی به دنبال مسئولیتزدایی در قبال این موضوع است.
این اقتصادان یکی از بزرگترین معضلات اقتصاد کشور را عدم وجود نظریهپردازی اقتصادی بومی دانست و خاطرنشان کرد: بدترین نوع نظریهپردازی غربی و لیبرالی در ایران به وجود آمد و با آزادی بخش خصوصی باعث ضعیف شدن دولت شد.
وی افزود: در کشور ارزش دلار ثابت نگه داشته میشود اما برعکس، کشوری مانند چین با همین عامل به رشد و توسعه اقتصادی دست پیدا کرده است. به گفته این استاد دانشگاه، دولت برای هر دلار ۲ هزار تومان یارانه میدهد در حالی که باید این یارانه برای حمایت از تولید و صادرات هزینه کند.
رزاقی تصریح کرد: در حال حاضر بزرگترین اصناف و تشکلها در ایران مربوط به وارد کنندگان کالا به کشور است و زمانی که وزارت بازرگانی صحبت میشود منظور واردات است نه صادرات.
وی ادامه داد: اختلاف میان کارگران و کارفرمایان به علت عدم وجود تشکلهای یکپارچه میان تولیدکنندگان در کشور است.
انتهای پیام