معاون وزیر مسکن و شهرسازی احیا و نوسازی بافتهای فرسوده را امری ضروری و اجتنابناپذیر دانست و اظهار کرد: برنامه و رویکرد دولت برای احیا و نوسازی بافتهای فرسوده بر ایجاد بستر مناسب برای حضور گسترده و مشارکت پایدار مردم در نوسازی بافتهای فرسوده استوار است.
به گزارش consbank به نقل از ایسنا، احمد صادقی معاون وزیر مسکن و شهرسازی تصریح کرد:نوسازی و احیای بافتهای فرسوده با اهدافی مانند پیشگیری از تلفات و خسارات مالی و جانی، توسعه پایدار و درونی شهرها با استقرار بخشی از جمعیت در بافتهای فرسوده، ارتقاء سیما و منظر شهری، تولید و تامین بخشی از مسکن مورد نیاز جامعه رفع مشکلات و معضلات اجتماعی، فرهنگی و امنیتی انجام میشود.
معاون وزیر مسکن و شهرسازی اظهار کرد: از آنجاکه بافتهای فرسوده نفوذناپذیر هستند، افراد برای ساخت و ساز در این بافتها برای حمل مصالح با مشکل روبرو میشوند در این راستا دولت سعی بر ایجاد معابر و دسترسیها دارد تا مردم بتوانند عملیات ساخت و ساز را به راحتی انجام دهند.
مدیرعامل شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری گفت: علاوه بر نوسازی واحدهای مسکونی در بافتهای فرسوده، معابر، فضای سبز، مبلمان شهری و هر آنچه که یک شهر پایدار به آن نیاز دارد نیز ایجاد میشود.
صادقی با بیان اینکه مجموعههای تجاری، رفاهی و اداری برای بافتهای فرسوده پیشبینی شده است، اضافه کرد: در راستای این حمایتهای تشویقی از آذر ماه سال جاری چهار هزار و پانصد میلیارد ریال برای نوسازی ۳۰ هزار واحد مسکونی در بافتهای فرسوده شهری اختصاص یافت که تاکنون ۱۹ هزار واحد موفق به انعقاد قرارداد با بانک شدهاند و حدود ۵ هزار واحد قسط اول را دریافت کردهاند.
صادقی خاطرنشان کرد: در بافتهای فرسوده زمین به مردم تعلق دارد و دولت تسهیلات ویژهای را قائل شده و از آنجاکه به ازای نوسازی هر واحد مسکونی، ۴ تا ۵ واحد مسکونی ایجاد میشود، بنابراین بخشی از مسکن مورد نیاز در بافتهای فرسوده تولید میشود.
معاون وزیر مسکن و شهرسازی با اشاره به اینکه بستر مناسبی برای ورود انبوهسازان، سرمایهگذاران و سازندگان در بافتهای فرسوده فراهم شده است، اظهار کرد: انبوهسازان بهازای ساخت هر واحد مسکونی در بافتهای فرسوده، ۱۵ میلیون تومان تسهیلات دریافت میکنند.
مدیرعامل شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری با بیان اینکه در نوسازی بافتهای فرسوده دچار عقب ماندگی هستیم، خاطرنشان کرد: دولتهای گذشته در این زمینه سرمایهگذاری درستی انجام ندادهاند این درحالی است که اگر نوسازی بافتهای فرسوده مورد توجه قرار میگرفت تا پایان برنامه پنجم باید کلیه بافتهای فرسوده احیا و نوسازی میشد.
وی با تاکید بر اینکه تا پایان برنامه چهارم تنها هفت درصد بافتهای فرسوده نوسازی شده است، اظهار کرد: نمیتوانیم انتظار داشته باشیم نوسازی ۹۳ درصد باقیمانده طی پنج سال آینده انجام شود اما با در نظر گرفتن رشد منطقی و بدون بلندپروازی، ۱۶ درصد از ۹۳ درصد باقی مانده باید تا پایان برنامه پنجم نوسازی شود.
صادقی با بیان اینکه مردم را برای نوسازی اجبار نمیکنیم، گفت: اطلاعرسانی و فرهنگسازی میکنیم و اعتبارات ویژهای را برای تولید فیلم، انیمشن و اطلاع رسانی از طریق دفاتر نوسازی محلات اختصاص دادهایم.
مدیرعامل شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری با اشاره به اینکه تجربه در کشور نشان داده که هرجا کارهای فرهنگی انجام دادهایم نتیجه بیشتری گرفتهایم، تصریح کرد: هشت میلیون و پانصد هزار نفر در بافتهای فرسوده زندگی میکنند و ممکن است تعداد کمی از آنها از تسهیلاتی که برای آنها در نظر گرفته میشود باخبر باشند، بنابراین بودجهای برای تبلیغات و فرهنگ سازی اختصاص داده میشود.
وی ادامه داد: اعتقاد داریم اگر مردم آگاه شوند از آنجاکه سرمایهشان بیشتر از دولت است، میتوانند با تسهیلاتی که دولت در اختیار آنها قرار میدهد اقدام به نوسازی بافتهای فرسوده و منازل خود کنند.
انتهای پیام