سود حاصل شده از احداث مسکن در ایران برای بساز بفروشان که خودشان دلالی هم می کنند ۵۰ درصد و در سایر نقاط دنیا این سود تا ۱۵ درصد کاهش می یابد.
محمود جواهریان کارشناس مسکن در گفتوگو با فارس اظهار داشت: بساز بفروشها و سرمایهدارانی که اقدام به ساخت مسکن میکنند، از این کار ۵۰ درصد سود کسب میکنند. این در حالیست که در سایر نقاط دنیا سود حاصل از ساخت و ساز تا ۱۵ درصد کاهش دارد. بنابراین اگر تولید مسکن توسط مهندسان انجام و از دلالی مسکن جلوگیری شود، قیمت مسکن نیز بی اندازه افزایش نمی یابد.
وی در خصوص تاثیر اجرای لایحه هدفمند کردن یارانهها بر بخش مسکن تاکید کرد: با توجه به استانداردهای روز دنیا قیمت ساخت در ایران گران نیست، اما بخش زیاد هزینه مربوط به عوامل دیگری چون صدور پروانه، تراکم و عوارض های مربوط به شهرداری ها است بنابراین اگر این هزینهها برای جبران افزایش قیمت مصالح ساختمانی، کاهش پیدا کند آنگاه می توان به کیفیت ساخت امیدوار شد.
وی افزود: سهم هزینه ساخت نسبت به کل قیمت مسکن حدود یک چهارم است و اگر با حذف یارانهها، این هزینه افزایش یابد، بهتر است سایر هزینههایی که بر قیمت تمام شده مسکن تاثیر می گذارند، تعدیل شود.
وی ادامه داد: هدف از اجرای لایحه هدفمند کردن یارانهها، ایجاد تعادل است، پس برای جلوگیری از افزایش قیمت باید افزایش هزینه ساخت را از طریق کاهش سایر هزینهها مانند هزینه صدور پروانه و عوارض جبران کرد.
جواهریان ادامه داد: مطرح بودن مسکن به عنوان کالا یکی از مشکلات موجود در این بخش است و باعث شده برای این نیاز اساسی، بازار سیاه ایجاد شود این در حالیست که قیمت مسکن باید براساس محاسبات مهندسی تعیین شود.
این کارشناس اقتصاد مسکن خاطر نشان کرد: اگر قرار است که لایحه هدفمند کردن یارانهها اجرا شود باید با اتخاذ سیاستهای مشخص از سوءاستفادههایی که ممکن است براثر اجرای این طرح اتفاق بیفتد جلوگیری کرد.
انتهای پیام